Over mijzelf

Burkhard communicatie & content is Rob Burkhard. Sinds januari 2004 werk ik als zelfstandig communicatieadviseur, projectleider en contentspecialist. Onder de naam Burkhard communicatie & content combineer ik mijn aanhoudende interesse voor alles wat met online communicatie te maken heeft, met mijn passie voor goede teksten.

Online communicatie
Ik weet nog goed toen ik in een ander tijdperk (1996) mijn eerste hotmail-account opende. Het was een van mijn eerste kennismakingen met een medium dat nieuw, spannend en onbekend was. Daarna is het snel gegaan. Een jaar later had ik een baan die zonder internet niet zou hebben bestaan: ik werd webredacteur. Dat ging snel over in het leiden van internetprojecten in alle soorten en maten. Na al die jaren vind ik de ontwikkelingen op het gebied van online communicatie nog steeds spannend en ben ik blij dat ik als zelfstandig contentspecialist en communicatieadviseur op dit terrein werkzaam ben.

Tekst
Waarom… dat weet ik niet meer, maar als kind vond ik het al leuk om verhalen te schrijven. Nu schrijf ik van alles. Letterlijk. Van brochureteksten tot zakelijke nieuwsbrieven. Van interviews tot journalistieke reportages. In het Nederlands of in het Engels, het maakt niet uit. Natuurlijk heb ik veel geschreven voor internet en over internet. Maar van huis uit heb ik ook een voorliefde voor persoonlijke verhalen. Op Dit is jullie verhaal kun je daar meer over lezen. En sinds 2020 schrijf ik ook liedjes, onder de naam Dreamagine

Brazilië
Ik ben geboren in São Paulo, Brazilië. Opgegroeid in Nederland. Maar soms lijkt het alsof ik nooit ben weggeweest. De afgelopen 25 jaar heb ik in mijn tweede vaderland met grote regelmaat artikelen en reportages geschreven, onderzoek gedaan voor media en organisaties en groepsreizen begeleid (voor ANWB Reizen). De sociale onrust en de terugkerende corruptieschandalen laten zien dat Brazilië een complex land is. Toch is het land nog steeds een van de grote beloften op het wereldtoneel. Ook de komende jaren hoop ik daarom mijn Braziliaanse netwerk en mijn kennis van land en taal in te kunnen zetten voor organisaties die geïnteresseerd zijn in kennismaking en samenwerking met partners in Brazilië.